Archív blogu

sobota 24. novembra 2012

Poznáš svoj typ postavy?

   Možno sa to nezdá ale je to dôležité. Ak poznáte svoj typ postavy, potom poznáte svoje nedostatky a môžete sa zamerať hlavne na ne. Pre každú postavu je vhodná iná strava a iné cvičenie.

  Prvým takým typom je ŠPENDLÍK.
Ide o typ postavy, pri ktorej vyniká poprsie a môže sa tiež popýšiť štíhlymi nohami.

Postavu typu špendlíka ma napríklad Carmen Electra.








Pre vašu postavu sú nevhodné najme jednoduché cukry, pretože sa z nich rýchlo ukladajú tuky na brušku.
Preto by ste sa mali vyhýbať sladkostiam a koláčom, sladeným nápojom, bielemu pečivu a vyprážaným jedlám. 

  Potraviny, ktoré by ste mali naopak uprednostniť sú potraviny s obsahom bielkovín, biele mäso, aspoň 3 kúsky zeleniny denne. Na pitie vodu a nesladené čaje. 

A cvičenie? Mali by ste pravidelne posilňovať chrbtové a ramenné svaly, brucho a tiež zaradiť do cvičenia vytrvalostný beh aspoň 3 krát do týždňa. 


  Ďalším typom postavy je JABLKO
  Pre túto postavu je typickou črtou väčšia horná časť tela, ktorá je okrúhlejšia ako spodná. Jednoducho povedané: štíhle nohy, pevný zadok no zato väčšie bruško a problémovou časťou býva aj chrbát.

   Jedna z majiteliek tejto postavy je aj Drew Berrymore.



  Mali by ste sa vyhýbať najme jednoduchým cukrom a to najmä vo večerných hodinách. Takže žiadne maškrtenie! Dávať pozor by ste si mali aj na tieto potraviny: biele pečivo, zemiaky, ryžu, múčne jedlá, červené a bravčové mäso, tučné syry a mliečny výrobky. Konzumujte ich radšej v čo najmenšom množstve. 

  Siahnuť by ste mali najmä po zelenine, nízkotučných mliečnych výrobkoch, čiernom pečive, chudom mäse, citrusových plodoch, rastlinných bielkovinách a na pitie jednoznačne čistú vodu. 

  Pri cvičení by ste mali uprednostniť kardio. Aerobik, bicyklovanie, rýchla chôdza, beh alebo plávanie budú pre vás tým pravým orechovým. 


  Ďalším známym typom postavy je VALEC.
  Pre mnohé z nás je to najväčšmi závideniahodný typ. Táto postava sa vyznačuje hranatými pleciami, útlejším hrudníkom a dlhými nohami. Boli ste obdarená rýchlim metabolizmom, takže priberáte pomaly, ak teda vôbec. A keď už náhodou priberiete tak sa vám tuk ukladá v oblasti brucha, pásu a vnútornej strane stehien. Nevýhodou tohto typu je rýchle ochabovanie svalov.

  Typická nositeľka tejto postavy je stále krásna Sarah Jessica Parker




   Ideálnou stravou pre vás sú tvrdé syry, celozrnné pečivo, ryby, listová zelenina a hydina. Naopak by ste sa mali vyhýbať bielemu pečivu, mastnému mäsu, tučným mliečnym výrobkom, zákusok teda predovšetkým bielemu cukru a sladkostiam. 

  Vhodným pohybom je pre vás plávanie, tanec alebo aerobik v kombinácii s posilňovaním aby ste nabrali dostatočnú svalovú hmotu. 


   Nasledujúcim typom postavy je HRUŠKA.
Úzke plecia, širšie boky to sú typické znaky pre vašu postavu. Kritickými miestami tohto typu sú stehná, boky a zadok, kde sa tuk usadzuje veľmi ľahko. 

  Tento typ postavy patrí aj jednej z úžasných speváčok a to Beyoncé.


  Ak vlastníte tento typ postavy uprednostnite celozrnné pečivo, ovocie, zeleninu, jedlá s vysokým obsahom vlákniny a jogurty pred tučnými a korenenými jedlami, mäsitými jedlami, sladkosťami a stuženým tukom. 

  Ako pohyb pre štíhle boky zvoľte beh, ktorý môžete striedať so spinningom a aerobikom. Pri posilňovaní by ste sa mali zamerať na chrbtové svalstvo, brucho a ramená. 

   Posledným známym typom sú PRESÝPACIE HODINY.

   Je to ideálny typ ženskej postavy. Typické sú pre ňu širšia ramená, dlhý krk, oblé boky, štíhle ruky a nohy.  Mínusom tejto postavy je pomalší metabolizmus. Ak priberiete, tak rovnomerne a rýchlo a to najmä na hrudníku, stehnách, bruchu a zadku. 

   Postavu typu presýpacích hodín má aj Scarlet Johansson.




  Pre vašu postavu sú zabijakmi najmä cukor, tučné mäso, mliečne výrobky, biele pečivo a zemiaky. Naopak veľmi vhodné sú pre vás ovocie a zelenina, ryby, kuracie mäso, tekvicové a slnečnicové semienka. 

  Pravidelne by ste sa mali venovať behu, chôdzi a spinningu. Kardio by ste mali striedať s posilňovaním s ťažším závažím. 


Verím že som vám pomohla a možno uľahčila vaše chudnutie. 
A ako na tom vlastne ste? Poznali ste svoj typ postavy alebo ste ho spoznali až teraz? 

*Vaša Em*

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára